e mërkurë, 1 prill 2009

Sveriges Radio stoppar program och ber SDU om ursäkt

Saxat från http://www.newsdesk.se/pressroom/sverigedemokraterna/pressrelease/view/ledningen-foer-sveriges-radio-stoppar-program-och-ber-sdu-om-ursaekt-283845


Företrädare för Sverigedemokratisk ungdom blev under gårdagskvällen inbjudna att delta vid ett extrainkallat möte i Radiohuset, med anledning av att ledningen för Sveriges Radio beslutat att stoppa vidare sändningar av det material som radioprogrammet Kaliber tillskansat sig genom infiltration och spionage och istället be Sverigedemokraterna och Sverigedemokratisk ungdom om ursäkt.

Anledningen är att ledande personer insett att man agerat "demokratiskt och moraliskt förkastligt ", då man i strid med Europakonventionen om de mänskliga rättigheterna, filmat och spelat in minderåriga medlemmar och företrädare för partiet i privata situationer i deras hem, hotellrum och privata hytter.

"Med tanke på att delar av SR:s styrelse är tillsatt av regeringen så fanns det såklart starka skäl att ifrågasätta att vi valde att uteslutande granska och infiltrera det enda större partiet utanför riksdagen, det gjorde vi inte, och det var fel, sade Elisabeth Ströhm, vice ordförande i styrelsen för Sveriges Radio, och fortsatte: "Vi skulle naturligtvis kunna hitta motsvarande saker även hos andra partier, men det är uppenbart att ledningen på Kaliber, struntat i de pressetiska reglernas krav på opartiskhet och istället låtit sin privata politiska agenda vara vägledande och det är inte förenligt med vårt ansvarstyngda uppdrag"

Avslutningsvis sade Elisabeth Ströhm att: "- Det som verkligen fick mig att tänka till, var när vi häromdagen mottog en försändelse ifrån Nordkoreas statliga nyhetsbyrå, innehållande blommor, gratulationer och en inbjudan till en konferens i Pyongyang kring statsmedias roll i bekämpandet av besvärliga oppositionspartier. Det var något av en väckarklocka och kändes inte helt fräscht... "

Sverigedemokratisk ungdom välkomnar beslutet och kommer direkt efter SR:s presskonferens senare idag att gå ut med en mer omfattande kommentar kring hur man ser på saken.

Tänk om vi även får se regeringen gå ut med en ursäkt till SD och hädanefter lovar att genomföra SDs politik. Bloggen har enligt säkra källor hört att regeringen släpper denna pressrealese under dagen den 1 april.

2 komente:

Anonim tha...

det var ett skämt...

Göran olsson tha...

Jaha, tänkte väl att det låt lite för bra.

Skämt åsido: Jag vet att det är 1 april idag.

En annan sak är att SVT nappade på det och gick ut med dementi.
Det bevisar att de själva vet att deras metoder är hämtade direkt från diktaturer såsom Nordkorea och liknande stater som förtrycker människor.
Snacka om opolitisk Tv och media.

Skrämmande är det i alla fall att SVT gladligen tar emot blommor från Nordkorea...