e enjte, 4 nëntor 2010

Ny inriktning för bloggen

Framöver kommer tonvikten av inläggen på bloggen att ligga på lokala frågor inom Forshaga kommun. Jag sitter nu som politisk obunden i fullmäktige.
Jag kommer därmed att kunna lägga all min kraft och tid på sådana frågor som berör Forshaga. Jag kommer att vara lyhörd för invånarnas önskemål och åsikter. Om det blir något samarbete med något block eller parti i fullmäktige får tiden utvisa.
Jag ser flera fördelar med att vara direktvald och kommer att göra mitt yttersta för de som gav mig sitt förtroende i valet.
Många av de frågor som jag drivit förut i fullmäktige kommer även nu att vara aktuella.
Äldrevård och trygghetsfrågor bland andra. jag anser att vård och skola samt räddningstjänst till exempel ska vara tillgänglig för alla och belägna så inom kommunen så att alla invånare ska ha så kort väg som möjligt till dessa viktiga samhällsfunktioner.
Myggproblemet måste prioriteras mera för att boende och husdjur i utsatta områden ska kunna vistas utomhus under sommaren.

Forshaga måste även bli bättre på att underlätta för entreprenörer och företagare så att befolkningssiffran vänder uppåt. Jag återkommer med mera utförliga inlägg framöver.

Från det första fullmäktigemötet denna mandatperioden finns egentligen inte så mycket att rapportera om eftersom det mesta var formalia men jag kan ta upp en sak. Precis innan ordföranden skulle avsluta mötet begärde Socialdemokraternas Per Lawén ordet och frågade mig om mina politiska åsikter och om jag representerade SD.
Mitt svar till Per var att jag inte längre är medlem och att jag i fullmäktige kommer att arbeta för Forshaga kommun och dess invånare. Har sedan något parti åsikter som sammanfaller med Forshagas väl så är det inget märkligt med det utan en naturlig konsekvens.

Det var även glädjande att se Reidar Norlander bli återvald som fullmäktiges ordförande. Reidar är verkligen en veteran inom kommunpolitiken och har lett fullmäktigemötena väl. Så ett stort Grattis till omvalet. "Inge i Halla" invald för moderaterna med rekordmånga personröster är också värd ett stort grattis.

Det känns spännande och intressant att få arbeta ihop med alla nya och gamla i fullmäktige i ytterligare 4 år framåt.

2 komente:

Kommuninnevånare tha...

Detta låter bra! Men om du lagt ned lite kraft på Forshaga under din tid som Sverigedemokrat, är jag säker på att du skulle fått mera än åtta röster. Och som jag hoppas du förstår så behöver man ingen högre utbildning för att förstå varifrån du fått rösterna.

Göran olsson tha...

Nu anser jag nog att jag lagt ned ganska mycket tid på Forshaga under mina mandatperioder som Sdare i och med SD Forshaga växt så pass sedan 2002. Värmlands starkaste fäste för SD.
Och att det blev bara 8 röster beror väl på att jag inte kandiderade på några listor överhuvudtaget!!!
Mvh Göran