e hënë, 15 dhjetor 2008

Svar till anonym och till Britt

Nu var det vänsterpartiets representant i fullmäktige som var uppe och lovprisade satsningen på kulturen. Vi anser att det är viktigare att de äldre får riktig och näringsrik mat istället för allehanda pengaslukande kulturprojekt som endast gynnar en liten klick.
Som det enda Sverigevänliga parti i fullmäktige inser vi givetvis att vår svenska historia och kultur är viktigt, men nu lever vi faktiskt på 2000talet, och därför är vi tvungna att föra en realistisk politik om väljarna ska ha fortsatt förtroende för oss.
Sjukvård är faktiskt viktigare än dialekter och hambo. I dessa svåra ekonomiska tider måste vi prioritera de mest primära sakerna.
All kultur skulle vara självbärande.
Givetvis ska inte utländsk kultur äga företräde framför svensk kultur.

Angående frågan om ett eget budgetförslag är det så att vi inom Sd i Forshaga fullmäktige inte har några platser i nämnder eller insynplats i kommunstyrelsen.
Detta gör att vi har det svårare än andra partier.
Förut har vi inkommit med budgetreseservationer till föregående budgetar. I detta fallet ansåg vi att vi kunde ställa oss bakom budgeten med vissa reservationer.
Men arbete pågår inom fullmäktigegruppen, så till nästa budgetår kanske en egen budget presenteras.
Kan även nämnas att de andra partier som är i opinion inte heller lägger egna budgetar.

Vi lämnade in en motion för ett tag sedan där vi krävde insynsplatser men motionen röstades ned med bland annat argumentet, små partier har inte en självklar rätt till demokrati.


Till Britt. Stort tack och ha det så bra.

Mvh Göran

6 komente:

Anonim tha...

Hoppas ni håller sams i Värmland. Det var inte bra med det senaste avhoppet i Sunne.

Anonim tha...

Hoppas ni håller sams i Värmland. Det var inte bra med det senaste avhoppet i Sunne.

Anonim tha...

Ett eller annat avhopp får man nog räkna med i alla sammanslutningar. Det gäller för allt ifrån den minsta ideella förening och uppåt. Alla kan inte tycka lika i alla frågor. Då har man valet att jämka eller se sig om åt annat håll. Jag har inte läst om så många avhopp men jag kan tänka mig att de uppmärksammas mer om de drabbar Sd än om det gäller andra partier. Man får också ta i beaktande att Sd attraherar många människor som inte tidigare varit aktiva i politiken och därför kanske inte vet vad som kommer att krävas. Då är det lätt att bli besviken.

Anonim tha...

Ingen självklar rätt till insynsplatser hade jag möjligen kunnat förstå,om nu reglerna är sådana men ingen självklar rätt till demokrati låter för mig väldigt underligt.

Göran olsson tha...

Granåsen i Sunne var ju med och grundade distriktet. Det verkar väldigt underligt att han skulle helt plötsligt få för sig att Sd var rasistiskt.

Vad som var orsaken till hans avhopp och varför han blev politisk vilde vet jag lika lite som du men betvivlar starkt att det var för att Sd blivit rasistiskt. Man kan ju alltid fråga honom själv.

Göran olsson tha...

Här är ett citat ur svaret på min motion:

"Småpartier har ingen självklar rätt till samma insyn och medverkan i den lokala demokratin som andra partier som med väljarnas stöd fått sina platser."

Min tolkning är att kommunstyrelsen inte anser små partier ha samma demokratiska rättigheter.

Här är en länk till protokollet:

www.forshaga.se

protokoll arkiv 2003-11-25