e mërkurë, 10 dhjetor 2008

Kultur kontra äldrevård

På det senaste fullmäktigemötet i Forshaga behandlades budgeten. Vi röstade för moderaternas reservation angående mera pengar till äldrevård och skola. Socialdemokraterna hade budgeterat för pengar till turistchef bland annat. I nuläget när ekonomin är ansträngd anser jag att vi måste prioritera.
Kultur måste få stryka på foten för vård,skola,mm.

Visst är äkta gammal svensk kultur värd att bevara men tror nog de flesta väljare är mest intresserade av nutid och de svårigheter vi står inför i Sverige nu och framöver.

I nuläget kan vi inte stå och dividera om kultur utan vi måste ägna oss helhjärtat åt arbetslöshetspolitiken,vårdköer,invandringspolitiken och trygghetsfrågor i Sverige. Det är sådant som de allra flesta är bekymrade över. Kultur kan vi ägna åt oss när ekonomin stabiliseras.
Träskodans och dylikt leder inte till några arbetstillfällen. Flumkultur lär heller inte korta vårdköerna.

Läs mera om det senaste fullmäktigemöte i Forshaga på http://www.sverigedemokraterna.se/forshaga/

3 komente:

Anonim tha...

Nu måste SD skärpa sig , i Värmland har det länge varit tradition att ha en politisk åsikt " kanske tradionell " men rättvis och ärlig , vad händer nu , en ev. splittring av partiet vore en kattastrof . Vi inom SD : s parti måste värna om vårt eget parti , så låt inte detta bli något förgäves . Lokalavd. som finns i Värmland skall kunna stå enade , vilket gör att enigheten måste stärkas . Detta för att politiken inte går över styr , centralämnet är givetvis att vår sjukvård kan ökas och då givetvis från Centralorten Karlstad , att kulturen som inte alltid kan vara självgående får finna sig från bidragssnurret . Att kultur som är känd ex. Mårbacka , Alster , Författarsällskap är givetvis undantagna då dom går runt själva.Men att den ibland lite löjeväckande " kulturen " får stå undean , då ekonomin inte tillåter detta . Men ett stort Men , SD måste enas , det får inte bli som Ny Demokrati var måse undvikas . Så ena Er bröder och systrar innan det är försent och skäms inte för Er partitillhörighet , att synas i stora sammanhang är viktigt : inte trampa runt i skogarna . Sådant överlåter vi åt KPMLR i Arvika .

Anonim tha...

Varför lägger inte ni Sverigedemokrater ett eget budgetförslag. Har ni ingen som kan hjälpa er med det, om ni inte klarar det själva.

Anonim tha...

Hej Göran och Anneli!
Nyktert och sakligt. Var sak har sin tid.Ibland verkar det som om vi är ensamma om att tänka så.
Ha det bra!