e mërkurë, 20 gusht 2008

Vad var det vi sade!!

Idag kan man läsa i länstidningarna NWT och VF om Forshagas kommuns utgifter som nu på allvar börjar skena iväg. Vi inom SD Forshaga varnade tidigt för de storsvulstiga investeringar man ville göra i lärcentret. Vi påtalade även att utgifterna kommer att öka på grund av minskade bidrag från staten.
Även bidrag till vuxenutbildningen skulle på sikt bort.

Våra farhågor visar sig nu stämma och blev till och med större än vi befarade.

De andra politikerna i Kommunfullmäktige med kommunalrådet Rage i spetsen fnyste åt våra varningar och bedyrade för invånarna att lärcentret inte skulle påverka någonting alls.
Vi såg snabbt hur förskoleverksamheten drabbades fast BUNs ordförande tillbakavisade alla sådana påståenden som tagna ur luften och att jag skulle skämmas som påtalade detta!!

Visserligen hade inte kostnaderna för lärcentret täckt det underskott som nu uppstår men vi hade i alla fall haft en bättre förutsättning för att klara dessa ökade utgifter genom att kommunen varit förutseende och insett att detta skulle komma.
Vidare har den nuvarande regeringens arbetslöshetspolitik givetvis en stor inverkan på kommunens allt större utgifter inom socialnämnden, men det borde kommunen insett speciellt när vi också påtalade det.

När det gäller borgens åtagande som kommunen gång på gång åkt dit på har vi reserverat oss flera gånger.
Det är märkligt att vi får dessa uppgifter genom andrahands uppgifter och inte blir informerade direkt. Vi begärde att få en insynsplats eftersom vi faktiskt är kommunens fjärde största parti och därmed lika stora som Folkpartiet, men vi blev nekade den platsen med hänvisning till att mindre partier inte har samma rättigheter i demokratin??
Mer om detta kommer på Sd Forshagas hemsida.

Här är länken till NWT
http://www.nwt.se/ArticlePages/200808/19/20080819213503_247/20080819213503_247.dbp.asp

2 komente:

Anonim tha...

Vi har uppenbarligen inte samma rättigheter i demokratin men vi har ofta rätt.

Göran olsson tha...

Absolut.
Förhoppningsvis blir det ändring 2010. Då faller argumentet att vi inte har samma rättigheter som de partier som sitter i riksdagen.