e martë, 5 gusht 2008

Dag två i norrlandUmeå tisdagen klockan 09 30 var vi på plats på Renmarkstorget i Umeå. Efter ca 15 min av mötet började ett 30 tals vänsterextrema ungdomar föra oväsen med visselpipor och tryckluftstutor mm. Polisen hade tydligen inte riktigt med resuser för att avisa pöbeln men efter ett tag började polisen kunna ingripa emot vissa individer genom att avisa dem. Erik Almqvist uppmanade gaphalsarna att skicka upp någon för att ta debatten nu när de hade chansen men då blev det helt tyst. Dessa förrvirrade ungdomar har tydligen inga andra utrycksätt än att föra oväsen och försöka störa ett lagligt möte. Även ung vänster som visserligen endast gick runt och delade ut flygblad vägrade ta debatten när de fick chansen. Man kan ju tycka att polisen skulle ha varit mera resolut men de fick tydligen prioritera eftersom de inte har så mycket resurser. Det är ju inte de enskilda polisernas fel eftersom de försöker göra så gott de kan. De som ska klandras är de politiker som sviker både poliser och den allmänhet de försöker skydda. Det som var glädjande var det stöd vanliga medborgare gav oss både mentalt men även fysiskt då de tillrättatvisade ungdomarna. Lars Isovara hade fullt upp med att dela ut inbetalningskort till nyfikna Umeåbor. Även media var på plats och gjorde flera interjuver. Så sammantaget var mötet en succe för Sd och vi kommer att få bra många nya medlemmar i Umeå.
Sedan styrdes kosan mot Skellefteå där polisen kraftsamlat redan innan vi ankom.
Mycket folk hade samlats för att lyssna på oss. Jag var uppe och talade om bland annat bensinskatten. På eftermiddagen guidades vi av Lars Isovara runt. På kvällen blev vi bjudna på god mat och trevligt sällskap.

4 komente:

Anonim tha...

Trevligt med uppdateringarna.
Har du inga bilder?

Mikael Gustafsson

Anonim tha...

Hej Göran,

Hörde utav Lasse och Patrick att det gick bra i Boden idag. Lite synd att man befann sig 150 mil därifrån just idag. Hoppas ni hade det trevligt på M/S Bränna igårkväll.

/Jorma

Göran olsson tha...

Hej Mikael, har just kommit hem. Ska lägga upp lite bilder så fort som möjligt. Kommer även att skriva och lägga upp fler bilder senare på Sd Forshagas hemsida.

Göran olsson tha...

Hej Jorma. Jag är helt säker att det kommer att gå bra för Sd i Norrland. Otroligt trevliga och vänliga människor som vi träffade där uppe. Jag kommer tillbaka så fort jag får möjlighet.

Vi hade en jättetrevlig kväll på M/S Bränna.