e hënë, 19 nëntor 2007

Demokrati upprör?

Undrar varför demokratifrågan upprör så många politiker, en stor del som inte vill förstå detta är socialdemokrater medans vänstern och borgarna verkar ha en lite större andel som framhåller demokratin som viktig. (Inte bland alla men bland många ändå).

Nu finns det givetvis många socialdemokraterna som framhåller demokrati och människors lika värde , men man undrar ändå varför sossarna verkar ha mest odemokratiska åsikter överlag.
Kan det ha något att göra med att de syns mest i tidningar eller har det med en inte obefogad rädsla att tappa ytterligare röster till SD?

När man läser artiklar och insändare som upprörs eller till och med äcklas över det faktum att Sverigedemokraterna är demokratiskt folkvalda och har lika rätt som alla andra att föra fram sina åsikter kan man ställa sig frågan om inte de andra partierna borde införa någon slags utbildning där man lyfter fram demokrati och åsiktsfrihet som livsviktiga för demokratin.

Senaste exemplet jag läste var en kvinnlig sosse från Mark kommun som utalade sig i en artikel : " Jag blir förbannad" .

Vad vad det hon blev förbannad över? Nu kunde man ju tro att det var det ökande våldet i samhället eller skottlossningarna i Göteborg eller nedskärningarna inom vårat välfärdssystem eller politikers fifflande och slösning av skattemedel.

Men nej då det var nämligen att Sverigedemokraterna delat ut flygblad utanför en skola i Borås!!!

2 komente:

Anonim tha...

Typiskt sossar!!

Anonim tha...

Typiskt sossar!!