e hënë, 13 dhjetor 2010

Förhastade slutsatser enligt statsministern?

Statsminister Reinfeldt uttalar sig att vi inte ska dra förhastade slutsatser angående terrorhandlingen i Stockholm. Det vore intressant att få reda på vad tusan karln menar med det?
Klart att det finns bara en slutsats: Nämligen den att det var en terrorattack bevisligen utförd av en man med ursprung i mellanöstern. Så vad skulle det annars vara?
Ett tidigarelagt nyårsfirande som gick snett?

Om man ser på bevisningen så är det klarlagt att person blivit identifierad och bevisligen sprängde sig själv på platsen, båda bilar är registrerade på samme man.
Hans mål var troligvis centralstationen. Polisen fann väskor med järnskrot och rörbomber som turligt nog inte detonerat. Han erkänner inför sin familj att han varit ned till mellanöstern och besökt jihadläger.
Hotelsemejl är inskickade till Säpo och media där det tydligt hänvisar till extremislamistiska uttalanden och hot emot Sverige.

Så vad är det som är så svårt att förstå för Reinfeldt? Vad mer behövs det?
Vet Reinfeldt mer än han säger eller stöder han terrordåd? Eller är det ett utslag av den svenska flatheten där man tror att om man sopar problemen under mattan finns de inte.

Så lätt är det inte utan vi kommer tyvärr säkert att få uppleva flera terrordåd emot Sverige och svenskar. Vi har ett väldigt stort antal potentiella självmordsbombare och terrorceller inom landet enligt Säpo. Någon av dem kommer säkert att inspireras av det här och utföra attentat. Så att tro att detta är ett enstaka dåd är att lura oss själva.

Vi har absolut hamnat i ett vi och domläge nu men förhoppningsvis kan det bli svenskar ihop med invandrare som vill smälta in i samhället emot islamistiska terrorister. Den uppdelningen kan väl inte ens Reinfeldt eller någon annan ha något emot.

Undrar om detta uttalandet från statsministern kommer att bli en klassiker: Vi ska inte dra förhastade slutsatser...

Nuk ka komente: