e mërkurë, 12 mars 2008

Förrvirrad folkpartist i Kristinehamn

Naeimy Blücher Johansson (fp) ordförande i socialnämnden i Kristinehamn tänker polisanmäla SD Kristinehamns hemsida www.sverigedemokraterna.se/kristinehamn.

Varför undrar man givetvis. Står det något hemskt om henne där tro?
Nej det är bara citerat ordagrannt vad hon uttalat sig i tidningar och i Kristinehamn kommunfullmäktige.
Fru Blucher-Johansson blev så fruktansvärt upprörd över att hon omnämndes på Sverigedemokraternas hemsida!! Stackars människa. Så här står det om henne.

"En som i alla fall verkar veta hur det egentligen står till är socialnämndens ordförande Naeimy Blücher Johansson (fp, som säger att nämnden har varit och är tveksam till ett utökat mottagande av flyktingar.
"Det finns en samstämmighet i nämnden att vi ska vara solidariska, men det finns också många andra områden som kan komma att bli lidande, exempelvis missbrukare och barn som far illa. Risken är att vi får en allt större grupp som för lång tid framåt blir bidragsberoende", säger hon.
"


Det har bara stått där några månader men nu tänker fru Blucher-Johansson minsann polisanmäla Sverigedemokraterna för att vi inte tagit med allt hon sagt under sin tid som ordförande i sociala nämnden och att hon minsann inte vill medverka på en i hennes ögon rasistisk hemsida.

Välkommen i verkligheten Fru Blucher-Johansson.
Det är nämligen så att när man är politiskt förtroendevald person får man räkna med att hamna i blickfånget av media och andra partier. Det kan också hända att media och andra politiker använder vissa meningar som man författat eller utalat sig och använder dessa mot eller för. Tänk om vi i Sverigedemokraterna skulle polisanmäla varje gång vi nämns av media eller andra partier. Däremot kunde SD polisanmäla Blucher-Johansson för förtal.

Hon säger sig även nyligen ha fått "hotelsebrev" där någon anonym lagt med tidningsutklipp om flyktigar och skrivit kommentarer för hand på baksidan av dessa.
Nu blir det plötsligt så att hon känner sig påhoppad för att vara flyktingkramare och blir anklagad för att strunta i svenskarna till förmån för asylsökanden.

Nu har alltså fru Blucher-Johanssonlyckats med konststycket att anmäla SD för att vi påtalade att hon tog hänsyn till Kristinehamnarnas situation framför flyktingar. Men å andra sidan vill hon polisanmäla brevet hon fick anonymt eftersom det utmålar henne som att hon struntar i innvånarna i Kristinehamn och vill ta in ohejdat med flyktingar.

Det är inte lätt att vara folkpartist.

2 komente:

Anonim tha...

Jag välkomnar Fru Blucher-Johanssons Polisanmälan om den kommer, då samhället kan dra riktlinjer via ett prejudikat om vilken som är offentlig person samt vad som i dessa fall kan anses är anstötligt eller icke

Då med närmaste tanke vad som massmedia och andra svenska politiker utsätter Sverigedemokraterna för på respektive partiers hemsidor och i nyhetsflödet.

Jag skall med öppna ögon se och delta i denna process som jag tycker vore mycket intressant ur medial och rättsvetenskaplig synvinkel. Jag för min del tror nog att Åklagaren i detta fall inte ens tillhandahålls Polisutredningen då fallet är väl som jag ser det "solklart" och lägges ned.

Per Olov Olsén

Anonim tha...

Hmm intressant sida, ska nog ta o läsa lite till! =)