e hënë, 21 maj 2007

Ju gladare vi blev desto ledsnare blev journalisterna.

På SDs riksårsmöte i helgen där jag deltog var ju många olika journalister inbjudna. Deras förväntningar var ju naturligtvis inställda på att det skulle bli bråk endera externt eller internt. Men ju längre mötet fortskred och glädjen och enigheten i partiet växte desto mera sjönk mungiporna hos pressen. Deras besvikelse gick inte att ta miste på. Vi fick några fina bilder som fångar just detta. Man såg också ekots journalist allt mer sura min när han gick runt och stoppade upp mikrofonen i ansiktet på flera ombud och frågade hur de definierade svenskhet.

Ett ombud gav honom svaret : Svenskhet? Om vi tar och vänder på frågan kan jag ju säga så här vad som inte är svenskt, hedersmord, könsstympningar,sharilagar, kvinnoförtryck.gängvåldtäckter mm. Det är inte svenskt.
Han drog då snabbt tillbaka mikrofonen samtidigt som han blängde till och vände på klacken.
I och med de uteblivna kravallerna lade också ytterligare sorti på stämningen för pressen. Den enda journalisten som lovade att skriva opartiskt var från Norge!!
Det säger en hel del om tillståndet hos media i Sverige. Men nu ska jag sluta klaga på pressen. så istället till goda nyheterna. I och med en dialog hade förts mellan flera förespråkare för en bredare styrelse och partiledare Jimmie Åkesson enades alla om ett helt acceptabelt förslag till partistyrelse som antogs enhälligt. Även valberedningen utökades också med en person nämligen ingen mindre än förre partiledaren Mikael Jansson från Göteborg. Vet ej om något annat parti haft sin förre partiledare i valberedningen men det visar på att SD inte har några problem att inbördes samsas och komma överens till vissas förtret såsom Expo och Funebo bla. Sedan var det dag för en del stadgeändringar I några hade jag och Björn Söder lite olika åsikter och efter några replikskiften antogs några och en motion som handlade om att ändra motionsrätten för ombud till distriktets årsmötets godkännande avslogs. Alla hade då fått framföra sina åsikter och fått ventilera dem. På lördags kvällen anordnades middag på en restaurang På söndagen åter upptogs mötet igen vid 10,30.
Efter lunchen var det dags för min motion om tillägg av vandels försäkran. Den beslöts att hänvisas till partistyrelsen för att kunna användas i de framtida rutiner styrelsen planerar för kandidatur till valet 2010. Mötet avslutades sedan några timmar tidigare än planerat vilket var skönt för de som hade lång resväg. Ett stor eloge till polisen som skött bevakningen med bravur. Även de medlemmar från Karlskrona och andra som skött servering och inskrivning ska ha ett stort och varmt tack. Demonstranter var endast ett hundratal som mest och märktes aldrig, På söndagen försov de sig så demonstrationen försenades med drygt en timme.

1 koment:

Anonim tha...

Inte illa , bra filmsnuttar
det är taktik som gör allt
så fortsätt att synas är det bland det viktigaste .
Så låt vårat land ........

GRÅBEN