e martë, 11 gusht 2009

Kyrkovalet


Nu är det snart dags för ännu ett val nämligen kyrkovalet. Jag tänkte delge er mina favoriter på de olika nivåerna. När det gäller kyrkomötet som är det högsta beslutande organet inom svenska kyrkan så finns det många dugliga och kompetenta kandidater med, men eftersom jag endast kan rösta på en av dem så blir det Jonas Åkerlund, partiets vice ordförande.

Jonas Åkerlund har lång erfarenhet och gedigen politisk kompetens inom SD. Jonas äger också en otrolig förmåga att fånga lyssnarna med sin medryckande berättarteknik och röst. Åkerlund har även förmågan att bemöta mediala angrepp med sitt lugna och trygga sätt. En klar favorit.

När det gäller valet till Karlstad Stift där jag sitter som ersättare vill jag lyfta fram speciellt en kvinna från Torsby Eva Brosius. Hon har arbetslivserfarenhet och kompetens inom områden såsom vården bland andra. Hon är stabil och en stark kvinna som verkligen är framtiden inom SD.
Sverigedemokraterna är hela tiden i en utvecklingsfas där det krävs nya idéer och grepp. Politik innebär förändring och därför måste vi hela tiden följa med i denna utveckling som går oerhört fort och för att inte riskera att fastna i gamla hjulspår måste distriktet följa med i de frågor som kommer att bli avgörande för 2010 års valkampanj nämligen vården,äldreomsorgen,arbetstillfällen mfl.

7 komente:

Anonim tha...

Personligen så anser jag att Elisabeth Schäffer är det starka namnet.

Detta eftersom hon besitter enorm social kompetens och livslång erfarenhet av kyrkans alla aspekter då hennes far är präst. Lägg sedan till hennes långa karriär som sjuksköterska.

Stefan

Men det är ju alltid lika roligt då man lyfter fram nya och okända förmågor. Och jag tror att Eva B kan komma att bli ett bra kort att satsa på. Till och med så bra att hon skulle passa som ordförande i SD Torsby när nuvarande en dag kanske ska bege sig vidare?

Göran olsson tha...

Hej Stefan. Givetvis är Elisabeth Schäffer det starkaste kortet men jag ville även lyfta upp andra som jag ser kan bli ett lyft för Värmland. Den ena utesluter ju inte den andra.
Så vi håller tummarna för bägge kandidaterna. Är säker på att vi får höga siffror i kyrkovalet.

Mvh Göran

Morgan tha...

Har du blivit medlem i kyrkan Göran. Jag tycker inte politik och religon hör ihop.

Göran olsson tha...

Hej Morgan. Jag anser också att kyrkan borde vara fri från politik och vice versa, men nu är det som det är ,så vi får väl leva med det.
Intresset både medialt och bland svenskarna är väldigt lågt inför kyrkovalet.

Medlem i kyrkan har jag varit ända sedan jag föddes. Tycker inte det finns någon anledning att gå ur nu.

Men det allra viktigaste valet för Sverige blir 2010 då SD kommer in i Riksdagen.

Mvh Göran

Anonim tha...

(re kommentar 1) Anonyomous, eller får jag för enkelhetens skull kalla dig "M" direkt? Hoppas du inte misstycker.

Både Schäffer, Åkerlund och Ewa Brosius är alla utmärkta namn.

Dina förhoppningar på att Per Olov Olsén "ska bege sig vidare" lär du nog förgäves få fortsätta att hoppas på, oavsett vad din boss har lurat i dej.

Anonim tha...

Hej Göran. Hörde att man endast kan rösta på kandidater från det stift man är registrerad, stämmer det?

Göran olsson tha...

Du kan kryssa upp till 3 namn. Men det som är nytt för i år är detta med inskränkt valbarhet.

Här är en länk med mera fakta

http://www.svenskakyrkan.se/default.aspx?di=214973&ptid=0

Hoppas detta besvarar din fråga.

Mvh Göran