e martë, 20 janar 2009

Aftonbladets granskning av Sd

Aftonbladet trappar nu upp sin så kallade granskning av Sd till att även gälla kommunpolitiska företrädare. Men Aftonbladets reporter Elisabeth Marmorstein är tydligen inte intresserad av att ge väljarna en rättvis bild av Sds politik ute i kommunerna utan låser sig fast vid samma gamla tugg om svenskhet och liknande oväsentliga frågor. Alltså ingen rättvis bild av partiet. Hade väl inte trott något annat i och för sig.

Givetvis har media rätt att välja vad de vill skriva om och givetvis får de ha vilken politisk färg de vill ha men man kunde faktiskt begära att Sd får en rättvis chans som vilket folkvalt parti som helst.

Jag vill betona att fri media faktiskt är en garant för demokratin i Sverige och har spelat en stor roll både nu och förr för sanningen. Men så länge vissa medier envisas med att klistra en epitet på Sd som till exempel "främlingsfientlig" anser jag att Sd har rätt att neka att uttala sig till de medierna.

Att Aftonbladet ser kommunpolitiken som ointressant är beklagansvärd men förhoppningvis kanske de inser att vi alla faktiskt bor i någon kommun i Sverige.

Så vi får väl hoppas att media tänker om och överlåter till läsarna att själva skapa sig en bild av Sverigedemokraterna.

1 koment:

Anonim tha...

Vilka frågor ställde Aftonbladet?