e hënë, 16 qershor 2008

Härligt! Sd är över 4 %

Ljuvlig läsning från Sifo att Sd ligger över 4% spärren men magsurt för många.
Men tonen har ändrats från helt rabiat till ganska sjysst hos de flesta, dock finns en liten skara som inte har förstått demokratin och inte heller respekterar folkviljan. Det är faktiskt komiskt att se vissa slå knut på sig själva i sin iver att vara de etablerade politikerna till lags.

Detta är en milstolpe i svensk historia, För första gången i modern tid har ett Sverigevänligt och arbetarvänligt parti tagit sig över spärren.
Med två år kvar till valet kommer dessa siffror helt säkert att tangeras flera gånger.

Så det känns extra skönt en sådan dag när man får känna att allt slit faktiskt lönat sig.

Mot riksdagen 2010.

4 komente:

Anonim tha...

Nazister som du borde ges utbildning och kunskap så kanske ni ändrar uppfattning .Sorgligt är det att ni nu liksom på 30-talet når vissa politiska framgångar.

Josef Boberg tha...

Hmmm... - traditionell partipolitik är som att välja mellan pest och kolera - i mitt mer än 67-årade livsperspektiv sett i vart fall.

Står verkligen Ni för någonting därutöver ?

Vad jag menar med DemoKrati = FolkStyre - finns det en del om på
*

Göran olsson tha...

Till Anonymous.

För det första är det du som får stå för den anklagelsen.

För det andra så var inte jag med på 30 talet så dina barnsliga försök faller platt till marken.

Och du, våga stå för vem du är istället för att gömma dig bakom anonymous.

Anonim tha...

Jag undrar vad du menar med "Sverigevänligt". För att man är för mångkultur betyder det inte att man är emot Sverige. En kultur försvinner inte bara för att man respekterar andra kulturer i ett land.

Jag tycker medborgarnationalismen verkar mest tilltalande, men ibland tror jag att man måste ge folk egna stater, som i fallet Israel, Palestina, eller Indien, Pakistan. Det beror på hur konfliktsituationen ser ut och vilka krav folket i sig har, och om dessa krav anses vara acceptabla. Men även i dessa länder finns det andra kulturer och religioner.

Etniska svenskar däremot är inget förtryckt, förföljt folk som slits sönder av en blodig konflikt eller har fått kämpa för en självständig stat. Alltså behövs det ingen "nationaistisk princip" här. Så tycker jag.

Jag är adopterad från Indien. Och skulle det vara någon skillnad på om jag har svensk kultur eller indisk kultur om jag lever i Sverige? Jag respekterar alla kulturer och religioner, men inte alla företeelser inom dem.

Skulle jag vara något hot mot den etniska, svenska befolkningen om jag istället lagade chicken korma och parathas istället för pasta och tomatsås? Och gick till moskén istället för till kyrkan?

Jag tror faktiskt inte det.