e hënë, 19 tetor 2009

Expressens reportar visar sitt elistiska rätta jag

Reportern Karin Eriksson visar i sin artikel i dagens Expressen sin nedlåtande syn på allt som inte är i hennes smak. Hon visar en nedlåtande och otäck människosyn när hon föraktfullt använder det nedlåtande uttrycket "luggslitna män".
Att vi alla blir äldre samt att åldern och ett långt och arbetsamt liv sätter sina spår förstår tydligen inte dessa nippertipper och nippertippar som sitter på sin pedistal och skriver om vanligt hederligt folk.

Karin Eriksson menar alltså att alla som inte uppfyller hennes Ubermänniskosyn är inget värda.
Men jag kan ge henne ett litet tips att om hon ser sig själv i spegeln om en si så där 10-20 år så kanske hon också upptäcker att hon blivit "luggsliten" hon också.

Och dessa murvlar har mage att kalla SD rasistiska och otäcka samt odemokratiska.

4 komente:

Anonim tha...

Ja du, man blir så trött och sorgsen över det som händer nu när drevet går mot Åkesson. Vad ska vi göra annat än att se Sverige sjunka ner i moras ? /Elisabeth

Anonim tha...

TERRORNÄTVERK I SVERIGE

SÄPO har naturligtvis korrekta uppgifter rörande Åkessons påstådda lögner om terroristanknytningar bland invandrare och asylsökande i Sverige. Som dock bara delvis och ibland är offentliga. Men ett och annat sipprar också ut via andra kanaler. 2009-09-25 refererar t.ex. bloggen ”I mitt Sverige” (efter Sydsvenskan) en amerikansk rapport:

”Nio ´svenskar´ i fångenskap för terrorbrott. - Minst nio svenska medborgare sitter i dag fängslade utomlands, dömda eller misstänkta för terrorism. En 41-åring från Norrköping flyttades nyligen från USA:s säkerhetsfängelse i Bagdad till irakiskt förvar.

Att USA betraktar Sverige som ett viktigt land i War on Terrorism framgår av en rapport om terrorism från US State Departement från i våras: Terroristorganisationer utnyttjar Sveriges beaktansvärda skydd för personlig frihet och mänskliga rättigheter, konstaterar USA:s utrikesdepartement. Rapporten slår fast att en rad terrorgrupper har anhängare i Sverige: al-Qaida, al-Shabaab, Ansar al-Islam och Islamic Jihad. Sveriges asylpolitik drar till sig personer från konflikthärdar, framhålls i rapporten.

I samma dokument berättas att svenska extremister har dödats i strider i Somalia. Samt om den svenske medborgaren Abu Qaswarah, som sköts ihjäl den 5 oktober i fjor i en eldstrid med amerikanska trupper i Irak. Enligt USA:s regering var han terrornätverket al-Qaidas andreman i landet."

Enligt Sydsvenskan 2009-09-25 http://sydsvenskan.se/sverige/article552769/ :

”I mars 2007 grep Säpo två män som bodde i Märsta och lämnade ut dem till Tyskland. Där dömdes den 25-årige marockanen och den 33-årige jordaniern förra året till fyra respektive två års fängelse för att ha medverkat till att starta en terroristgrupp i syfte att bedriva heligt krig i Sudan.”

En rad marockanska terrorister med bas i Sverige listas i bloggen ”Jihad i Malmö” 2007-04-04:

http://jihadimalmo.blogspot.com/2007/04/marockanska-terrorntverk-i-sverige.html

Aftonbladet och SVT är långt ifrån så ovetande som de låtsas:

”Terrornätverk värvar på fängelser - Rapport | svt.se 19 juli 2005 | säger en talesman för nätverket till Aftonbladet. I går skrev tidningen att Säpo tror att Terrornätverk värvar på fängelser…” (Google.)

Ordföranden för riksdagens justitieutskottet:

"Sverige håller på att bli en bas för terrorister. Det säger ordföranden för riksdagens justitieutskott. Säpo tror att allt fler terrorister, kopplade till al-Qaida och andra terrornätverk, använder Sverige som en lugn och trygg bas för internationell terrorplanering. Ordföranden: Enligt information jag har från flera håll finns det nu ett obehagligt stort antal terroristgrupper som har bland annat Sverige som bas.”

Läs vidare:

https://www.flashback.info/archive/index.php/t-225089.html

Karin Eriksson, Expressen tha...

Hej Göran! Såg din kommentar först nu. Vi har ju träffats vid flera SD-sammankomster.
Det är mycket tråkigt att du tar så illa vid dig av uttrycket "luggslitna män". Det var inte alls min avsikt att vara elitist. Jag försökte i min text beskriva hur jag uppfattar att partiet har breddats och förändrats – det var slående många prydliga unga män i kostymer på mötet i Ljungbyhed. Det var ordning i salen. Det var långa politiska diskussioner. Det var lugnt utanför. Kort sagt, mycket var annorlunda än för bara några år sedan, och det tyckte jag var intressant att belysa.
Det betyder inte att jag har något emot det luggslitna. Jag lovar, jag behöver sannerligen inte vänta 10-20 år på att jag ska känna mig luggsliten när jag ser mig i spegeln. Tvärtom vore det ett rätt träffande uttryck för hur jag ser ut när jag drar iväg till jobbet som stressad, osminkad småbarnsmamma. Ev nippertippighet är ett minne blott...
bästa hälsningar
Karin Eriksson

Göran olsson tha...

Hej Karin. Många ser er journalister som översittare och att ni ska tala om för den vanlige svensken vad som är bäst för honom eller henne. Så ditt uttryck "luggslitna män" tas faktiskt som ett slags nedlåtande.
Så ni måste också förstå att folk reagerar.

Men jag hoppas vi rett ut detta och vi träffas säkert flera gånger framöver.

Alla åldras vi och märks av livet och kanske vi kan hellre kalla oss människor med livserfarenhet än luggslitna.

Mvh Göran