e enjte, 3 shtator 2009

Man blir bekymrad över att det finns så många odemokratiska människor

I dagens Expressen uttrycker Olle Burell gruppledare för Socialdemokraterna i kyrkomötet sin oro för att väljarna lägger sin röst på ett annat demokratiskt parti.
Så här säger han :
-
"Man blir mer och mer bekymrad över att det finns så många människor som attraheras av deras främlingsfientliga budskap, säger Olle Burell" Slut citat.Borde inte vi istället vara glada över att demokratin fungerar och låta folk få bestämma själva utan att få pekpinnar från självutnämnda besserwisser som herr Burell mfl. Sverigedemokraterna har i flera mätningar den senaste tiden fått resultat på över 4 %.

Novus, 28 augusti: 4,6%

Sifo, 25 augusti: 4,2%

Skop, 15 augusti: 5,6%

Demoskop, 7 juli: 4,0%

Så egentligen borde man bli mer bekymrad över att det finns så många människor som attraheras av odemokratiska budskap som förmedlas av Olle Burell mfl.

3 komente:

Gammelsvensk tha...

Jag blir förvånad över att det fortfarande finns människor som använder det korkade ordet främlingsfientlighet. Hur kan jag hysa agg mot en människa som är mig fullkomligt främmande? Jag kan känna avsky för vissa företeelser bland människor som är mig främmande men det betyder ju inte att jag för den skull avskyr alla som jag inte känner.

Anonim tha...

Proppen på väg ur för Sd! 8 procent är inte otänkbart med lite ketchupeffekt.

Magnus

Anonim tha...

Demokrati är inte det enkla begrepp du vill ha det till. Utöver majoritetsbestämmande innehåller det också begrepp som respekt för andra och kunskaper. Om en obildad majoritet av människor slår ner minoriteter, så kallas det inte demokrati utan pöbelvälde. Detta är demokratins dilemma. Om jag 1933 hade uttryckt oro för Hitlers maktövertagande, så hade det inte varit uttryck för besserwissermentalitet och pekpinnar. Historien har visat att jag faktiskt skulle haft rätt oavsett om majoriteten av tyskarna röstade för eller emot honom. SD har inte mer eller mindre rätt för att de röstande blir fler eller färre än 4% - det är väl var och ens rätt i en demokrati att få tycka det. Eller?