e mërkurë, 29 gusht 2007

På fullmäktigemöte med fullt kackel


Igår kväll var vi på första fullmäktigemötet efter semesteruppehållet. Det började ganska lugnt med ett ärende om höjda matpriser för boende på äldrehem som vi ihop med vänstern och borgarna lyckades stoppa. Sedan kom en motion om ensamkommande flyktingbarn lagd av moderaterna. Förslaget från kommunstyrelsen var att fortsätta utreda om kommunen kan ta emot två stycken "så kallade barn" brukar oftast vara skäggiga män i övre tonåren! Vi yrkade på avslag på motionen Då började kacklet. Alla skulle minsann tala om vad goda och fina dem är och vi var ju så hemska som inte tänker på baarrnen!! En sosse utbröt upprörd: Tänk på alla stackars barn som blir slaktade i sina hemländer. Ska inte de få komma hit??? Jag replikerade då att det verkar besynnerligt att ta hit slaktade barn?? Efter drygt 35 inlägg!! (Troligtvis nytt rekord) så gick vi till omröstning där det som vanligt blev två röster för vårat förslag och resten emot. Men som försökte förklara mitt i detta oherrans kackel: Vi har inget emot att hjälpa barn men vi anser att det inte är kommunens sak utan statens samt att hjälp i närområdet lönar sig bättre. Vi fick höra det ena och det andra tex. att vi inte skulle få vistas i samma lokal som de etablerade partierna. Kanske de såg oss som rävarna i hönsgården. Men vi backar inte på våran politik. Som jag sade till dem att vi har inget skyldighet att förklara oss inför de andra politikerna de enda vi har skyldigheter emot är våra väljare och de sviker vi inte med brutna vallöften. de andra partierna brukar glömma sin väljare mellan valen VI GÖR DET ICKE!!!!!

2 komente:

Anonim tha...

Helt rätt att kritisera dessa flyktingbarn som enbart fungerar som en ankare för att kunna släpa hit hela släkten efter beviljat uppehållstillstånd. Frågan är om någon av de folkvalda i Forshaga som tycker så bra om flyktingar själva bor i områden som är präglat av mångkultur eller sitter de i sina villor med skygglappar för ögonen?

Göran olsson tha...

De flesta är troligtvis naiva och strävar efter att vara politiskt korrekta.
Men kommer verkligheten ikapp dem så byter de nog ståndpunkt blixtsnabbt.
Som jag sade i fullmäktige: man måste kunna diskutera som vuxna personer och faktiskt ta tag i för en del obehagliga sanningar. Men så fort vi påpekar orimligheten i att kalla skäggiga unga män för barn bryter hela snyftvalsen igång.
Men förhoppningsvis får vanligt folk upp ögonen för detta och röstar bort dessa hycklare.